Oliebollen en champagne in zicht! Op naar een stralend 2017!

De laatste dagen van het jaar, 2017 is in zicht. Tijd om terug te blikken, vooruit te kijken, bewust te worden en praten met je dierbaren. De vraag te stellen aan elkaar en aan jezelf: “Hoe gaat het nou echt? Hoe was jouw jaar?” Heb je bereikt wat je wilde? Heb je genoten van wat je deed?

Voor mij was 2016 een spannend, uitdagend en mooi jaar. Mijn eerste volledige jaar als zelfstandige. Het jaar waarin ik mijn business een stevige basis moest geven om te zorgen dat ik dit kan blijven volhouden. Dit keer in plaats van één kindje, nu twee knulletjes verzorgen, opvoeden, van ze genieten en ze ondersteunen daar waar ik kan. Een aantrekkelijke partner proberen te zijn voor mijn man. Een fijne vriendin voor mijn vrienden en vriendinnen. En oh ja, zelf gezond, fit en gelukkig blijven…

Ik zei vorige week – net voor de kerst – met een zeer opgewekte stem tegen een vriendin van mij “jeetje, met alles wat er nu op mijn bordje ligt zou ik eigenlijk hartstikke overspannen moeten zijn?!” Maar ik heb me in mijn werkende leven nog nooit zo energiek en gelukkig gevoeld.

WAT doe ik nou anders dan de jaren ervoor?

Eén ding is heel duidelijk; ik ben dicht bij mijzelf gebleven. Heb de vraag gesteld: WAT WIL IK? Met andere woorden zelf duidelijk hebben wat mijn behoefte is, weten waar mijn grenzen liggen en hulp durven vragen. Want ja, ook dit jaar zijn er genoeg tegenslagen geweest waar ik weer veel van geleerd heb.

Teambuilding voor het thuis team

Er tussen uit met het gezinEen bijzondere keuze dit jaar was dat we zes weken met het gezin op reis zijn gegaan.
FAMILY TIME. Als zelfstandige in je eerste jaar is dit natuurlijk een risicovolle keuze en werd dit door vele mensen afgeraden. Maar wij vonden het belangrijk en hadden het vertrouwen dat dit kon! En wanneer heb je de kans dat je zo lang met het hele gezin een mooie reis kunt maken? Wat was het gaaf om volledig alle aandacht te hebben voor het gezin, de wereld te ontdekken en het “thuis team” te versterken. Noem het teambuilding. Uiteraard was het best hard werken om op reis te gaan met een baby en een peuter.

Het zal niet voor iedereen mogelijk zijn om zo een lange periode met vakantie te gaan; tijd technisch of financieel niet. Maar het kan ook kleiner… Wanneer je denkt dat iets onmogelijk is, maar je hebt wel de behoefte. Kijk dan naar wat je WEL kunt creëren.

ME TIME

Zo merk ik nu wanneer ik stress of onrust ervaar, ik in plaats van harder te werken juist afstand en rust neem. Dan weet ik dat het tijd is voor ME TIME. Voor mij is dat sporten, naar de sauna, met een vriendin samen afspreken of in een heerlijk warm bad. Terug naar de basis; wat is er aan de hand en waar heb ik behoefte aan? Van daaruit ben ik efficiënter, effectiever en veel prettiger om mee samen te zijn.

Dit neem ik graag mee in het nieuwe jaar. Veel beter naar mezelf luisteren, voelen en dus af en toe de rust en afstand opzoeken. Dan weet ik beter wat mijn behoefte is en waar mijn grenzen liggen. En de hulpvraag blijven durven stellen; aan je partner, vriendin of een coach.

De laatste dagen van het jaar zijn een goed moment om vooruit te kijken en met jezelf en mogelijk ook met je partner af te spreken wat je anders gaat doen. Heb je behoefte aan een gesprek met iemand die wat verder van je af staat? Neem dan contact met me op. Wie weet kan ik jou hierbij verder helpen. Terugblikken, reflecteren, leren en bepalen waar jij je op gaat richten in 2017!

Fijne jaarwisseling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo footer

Volg Mei An

Contactgegevens

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

nobco
Winkelwagen