Organisatie Coaching

Wil je de medewerkers binnen je organisatie ook een actieve(re) rol in laten nemen in het behalen van de organisatiedoelen? En wil je dat ze dit ook nog eens doen op een efficiënte en zo leuk mogelijke manier voor henzelf én voor de klant?

blad groen

"Blijf gecommitteerd aan je keuzen, maar blijf flexibel in je aanpak."

- Anthony Robbins

Ik help graag om van jouw organisatie een zogenaamde ‘lerende’ organisatie te maken. Hierbij krijgen de leidinggevende actieve coaching met behulp van tools en technieken waardoor ze deze veranderingen zélf door kunnen voeren.

Mijn jarenlange ervaring en kennis op het gebied van lean management, teamdynamiek, leiderschap en systemisch werk helpt van jouw organisatie een lerende organisatie te worden in zowel jullie manier van denken als werken. Tevens kan ik je organisatie extra support bieden bij Lean verbetertrajecten en de succesvol implementatie hiervan.

Dialoog

Hoe ziet organisatie coaching eruit?

Binnen een organisatie coaching traject help ik organisaties bij de (verdere) ontwikkeling van een werkomgeving waar leren en verbeteren centraal staat. De coaching vindt plaats op de werkvloer en is per organisatie verschillend qua inhoud, frequentie en omvang van de begeleiding. Gezamenlijk wordt de basis gelegd waarmee het management hun uitdaging kan vertalen naar de werkvloer. Gaandeweg zal de organisatie steeds vaardiger en zelfstandiger worden in het verbeteren en coachen met de “Lean manier” van werken. Dit betekent een kanteling van top down sturing naar een ondersteunende - bottom up – organisatie.

Oftewel een organisatie waar meer prestatiedialogen worden gevoerd en waarbij leren en verbeteren onderdeel is van de cultuur. Op den duur zal mijn rol als coach, trainer en facilitator dan ook niet meer nodig zijn. Leren is tenslotte vooral ZELF doen.

In organisatie coaching kijken we samen naar de elementen Purpose, Process & People en hoe deze drie zich met en tot elkaar verhouden. Hierbij komen verschillende leerstijlen voorbij: doen & ervaren, waarnemen en reflecteren, analyseren en experimenteren.

Purpose

de effectiviteit van de organisatiestrategie, klantwaarde.

Process

de mate van efficiëntie in jullie manier van (samen)werken (proces werken en -denken).

People

de cultuur van samenwerken, communiceren en continu verbeteren.

Eerst via een training kennismaken met de Lean manier van werken?
Dat kan!

ton vissers

Ton Vissers

Regiomanager Baarn & Amersfoort bij Silverein

"Mei An is een zeer deskundige spontane trainer met een tomeloze energie. In mijn greenbelt heb ik me geen seconde verveelt maar alleen geabsorbeerd en uiteraard actief deelgenomen. Mei An brengt haar enthousiasme naturel over naar de cursisten waarbij dit enthousiasme ook overslaat. Kortom een aanrader met een enthousiaste docent."

luc

Luc Severijnen

directeur bestuurder Woonstichting thuis

"Mei An heeft met behulp van trainingen en coaching actief meegedacht op welke manier wij onze lean reis nog beter zouden kunnen vormgeven. Het enthousiasme voor het continu verbeteren en de sociale vaardigheden (luisteren, niet te snel oordelen/invullen, omgaan met feedback etc) die daarbij nodig zijn, zijn enorm toegenomen. In onze organisatie is het gelukkig mainstream geworden dat problemen worden gezien als verbeterkans en niet leiden tot elkaar beschuldigen.

Onze lean-reis, die nu 6 jaar bezig is, zou zonder de bijdrage van Mei An niet op het punt zijn waar we nu staan. Het is ook niet voor niets dat we haar blijven vragen om onze medewerkers te trainen. Hierdoor is het vliegwiel op gang gekomen wat niet meer te stoppen is.

We zijn op een gegeven moment bewust haar inzet gaan verminderen omdat er een punt komt dat je het als organisatie met eigen mensen moet gaan doen. Ook in deze ontwikkeling heeft ze positief en constructief meegedacht."

pascale

Pascale Smetsers

Klantenadviseur bij Woonstichting thuis

"Heel erg bedankt voor de inspirerende lessen en de ondersteuning bij het behalen van mijn green belt. Met jullie enthousiasme en positieve benadering was elke les een bijzonder leermoment."

Theo Gerritsen

"Mei An heeft diepgaande kennis van en ervaring met Lean. Ze daagt je uit tijdens de training om oude gewoonten los te laten en op je werk een 'Lean' bril op te zetten. Dat doet ze op een inspirerende manier. Ze weet ook goed te doseren, voelt aan wanneer er een energizer nodig is en wanneer er vaart gemaakt kan worden. En dat met een gezonde dosis humor. Ik kan Mei An iedereen aanbevelen."

Zin om aan de slag te gaan?

Neem contact op om een afspraak in te plannen voor een sessie. 

logo footer

Volg Mei An

Contactgegevens

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

nobco
Winkelwagen