Teamcoaching

Teamcoaching gaat over het vergroten van het vertrouwen binnen het team en het verbeteren van de onderlinge samenwerking.

blad groen

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Om gezamenlijke doelen te bereiken en het bouwen van een sterk team. Wanneer je elkaar beter leert kennen, weet je beter waar eenieders kracht ligt en kun je elkaar aanvullen en versterken. Met team coaching gaan we individueel aan de slag met de teamleden als individuen en onderzoeken we hoe zij gezamenlijk als team het beste kunnen samenwerken.

Waar zitten de belemmeringen in de samenwerking? Is er (genoeg) werkplezier? Hoe verbeteren we de prestaties als team? In hoeverre benut men elkaars talenten en kwaliteiten? Hoe kunnen we de binding (nog) sterker maken? Hoe wordt en we een meerhet team meer volwassen team?

Als een team hechter wordt en beter samen kan werkt, zie je dit ook terug in het werkplezier én in de resultaten. en, hechter wordt als team, zal dit terug te zien zijn in resultaten en het werkplezier.

Wil je als team effectiever samenwerken, de productiviteit verhogen, de veerkracht vergroten, de vitaliteit en het werkvermogen van jezelf en je collega’s/medewerkers bevorderen? Dan is teamcoaching voor jullie de oplossing. Teamcoaching kan een uitkomst bieden!

Tip: Teamcoaching teamcoaching kan een leuke en leerzame aals aanvulling zijn op jullie op een gave teamdag! kan natuurlijk ook altijd: leerzaam én leuk!

bg

Hoe ziet een team coaching traject eruit?

Allereerst bepalen in een eerste gesprek waar jouw team precies behoefte aan heeft en waar er werk aan de winkel is. Vervolgens bepalen we samen de doelen en op basis van een eerste gesprek wordt bepaald wat de behoefte is en waaraan gewerkt dient te worden. Doelen worden bepaalt en we gaan we dieper in op de huidige situatie. die van toepassing is. Op basis daarvan ontvang je als krijgt de organisatie een plan van aanpak. Daarbij Hierbij kijken we niet alleen wordt niet alleen gekeken naar verbeterpunten, maar staan we ook stil bijing maar meegenomen wat er juist al goed gaat in het team. De aanpak kan bestaan uit één of meerdere coaching sessie(s), specifieke oefeningen, het inzetten van een Management Drives teamprofiel en/of training. Dit alles is afhankelijk van het team en het vraagstuk.

Uit hoeveel sessies een teamtraject bestaat, is op voorhand is het lastig aan te geven. Dit is uit hoeveel sessies een teamtraject bestaat namelijk volledig aangezien dit afhankelijk is van de organisatie, het vraagstuk en de eventuele complexiteit hiervan.

Management drives

Teamontwikkeling is een continu proces. Een goed team is zich bewust van elkaars krachten en valkuilen. De invulling van sessies met behulp van Management Drives ondersteunt deze ontwikkeling. De Management Drives software meet en geeft namelijk inzicht in wat een team of persoon motiveert. Het biedt zo een gemeenschappelijke taal om gedrag (gemakkelijker) bespreekbaar te maken en de kracht van het team en ieder individu te benutten. Het maakt gebruik van een taal met zes kleuren, uniek gepresenteerd in een matrix. Elke kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur. Iedereen binnen het team heeft continu inzicht in elkaars drijfveren met het individuele en groepsprofiel. Door deze te kennen, creëer je bewustzijn voor individuele sterke punten en valkuilen maar ook voor het team. En kun je dus samen groeien. De teamscan die vervolgens gedaan kan worden geeft meteen inzicht waar het team vooral aan wil en moet werken.

management drives
pascale

Pascale Smetsers

Klantenadviseur bij Woonstichting thuis

"Heel erg bedankt voor de inspirerende lessen en de ondersteuning bij het behalen van mijn green belt. Met jullie enthousiasme en positieve benadering was elke les een bijzonder leermoment."

Theo Gerritsen

"Mei An heeft diepgaande kennis van en ervaring met Lean. Ze daagt je uit tijdens de training om oude gewoonten los te laten en op je werk een 'Lean' bril op te zetten. Dat doet ze op een inspirerende manier. Ze weet ook goed te doseren, voelt aan wanneer er een energizer nodig is en wanneer er vaart gemaakt kan worden. En dat met een gezonde dosis humor. Ik kan Mei An iedereen aanbevelen."

arlette-portret

Arlette Putker-Blees

L&A advocaten B.V.

"Alles klopt bij Mei An. Met een scherpe empathische blik ziet zij de dingen die jij misschien zelf ook al wel zag maar niet kon benoemen. De locatie waar Mei An haar trainingen geeft is prachtig en heeft toegevoegde waarde voor een training of coachingsessie. Ons team heeft veel energie en inzichten gekregen door een dag aan de Amstel. Dank hiervoor Mei An."

luc

Luc Severijnen

Bestuurder Woonstichting thuis

"Het is amper mogelijk om niet aangestoken te worden door de positieve en enthousiaste energie die Mei An inbrengt in groepen."

ton vissers

Ton Vissers

Regiomanager Baarn & Amersfoort bij Silverein

"Mei An is een zeer deskundige spontane trainer met een tomeloze energie. In mijn greenbelt heb ik me geen seconde verveelt maar alleen geabsorbeerd en uiteraard actief deelgenomen. Mei An brengt haar enthousiasme naturel over naar de cursisten waarbij dit enthousiasme ook overslaat. Kortom een aanrader met een enthousiaste docent."

Benieuwd wat ik voor jouw team kan doen?

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

logo footer

Volg Mei An

Contactgegevens

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

nobco
Winkelwagen