Mijn interne stemmetjes

Met mezelf op vakantie om op te laden. ME TIME! Belangrijk ingrediënt voor een Mambitieus leven. Alleen op vakantie is heerlijk, maar ook confronterend want ja hoor… daar zijn de innerlijke stemmetjes. Hoe ga je daar mee om? Ik schrijf daarover in deze blog.

Gevoelsmatig was het (nog) helemaal niet nodig. Maar twee jaar geleden heb ik met mezelf (en met mijn man) de afspraak gemaakt dat ik ieder jaar met mezelf op vakantie ga. Met de doelstelling: tot rust komen, de batterij opladen en met niemand rekening hoeven houden. Op die manier kan ik weer vol energie al mijn rollen vervullen. En most important of all.. er ook nog van genieten.

Twee jaar geleden ben ik op vakantie “gestuurd”. Ik was overspannen en het lukte me niet om in mijn gewone omgeving tot rust te komen en te ont-spannen. Het was de beste zet ever! Ik kwam weer enigszins opgeladen terug en had in ieder geval de mogelijkheid om me ook thuis weer te kunnen ontspannen en op te krabbelen uit het overspannen zijn. Mezelf weer te kunnen zijn.

En nu, twee jaar later hou ik me aan die belofte en zit ik (luxe poes) in het zonnige Kaapverdië in een resort op het eiland Boa Vista met uitzicht over de zee. Heerlijk zul je denken en ja dat is het zeker.

En dan?

Al gauw komen mijn interne stemmetjes naar boven die overal wat van ‘vinden’. Mijn interne stemmetjes zeggen dingen als: “ik bevind me tussen alleen maar oude mensen”. Ik krijg te maken met een digitale detox want er is geen telefoonbereik en slechte wifi. Vele van jullie zullen zeggen: “oh wat lekker!” Zou ik misschien thuis ook gedacht hebben. Maar ik merk dat ik het helemaal niet fijn vind. En met kers op de taart er is een animatie team die alleen maar druk doet en notabene in het Italiaans!

Ik wil gewoon lekker chillen en tot rust komen! Mogelijk zul je nu denken; “jeetje verwend nest, geniet er van!” En terecht… Die gedachte heb ik zelf ook (nog een stemmetje). Maar weet je. Dit soort stemmetjes zijn toch heel normaal? Jij hebt ze vast ook!

Laat ik the positive side bekijken. Ik ben me bewust van mijn stemmetjes. Ik ben er niet trots op en probeer ze weg te drukken. Grootste fout ever! Dan geef je het juist aandacht en wordt het alleen maar groter. Zo ook bij mij. Wanneer ik niet in de situatie ben om hier rustig op te reflecteren, in het dagelijks leven, blijf ik hier hoogstwaarschijnlijk mee in gesprek en wordt mijn irritatie alleen maar groter. Fijn inzicht.

Energy flows where the attention goes

Maar nu heb ik de ruimte om te reflecteren, er mogelijk iets van te leren en bovenal mee te oefenen. De uitdaging zit hem erin de stemmetjes te leren kennen, ze te omarmen en er mee leren omgaan. Dus wat doe ik… Ik begin met de techniek van een van mijn voorbeelden Berthold Gunster: OMDENKEN. Maak van je probleem een mogelijkheid in plaats van een catastrofe.

Omdenken maar

Ik voel minder connectie met de oudere mensen, dus vind het makkelijker om het contact niet aan te gaan. Normaal klets ik met iedereen… En nu heb ik dus de kans om lekker te genieten van tijd met mezelf. Dat is na een tijdje best eenzaam voor zo een type als ik op een plek waar je in ene enorme afkickverschijnselen krijgt door het gebrek aan contact met je naasten, vrienden en facebookvrienden (ja, dat is een soort verslaving geworden kom ik ook nog eens achter). Dus ik ga met de oudere mensen in gesprek en begin hun aanwezigheid te waarderen.

me time mambitieusVoor mijn digitale detox spreek ik met mezelf af dat ik op gezette tijden naar een plekje ga waar er wifi is. Wanneer ik het resort verlaat ben ik offline en kan ik alles tot me nemen zoals het is. Dit wil ik thuis ook proberen vast te houden. Op gezette tijden ben ik ‘online’. En voor wat betreft het animatie team? Ik omarm ze… ik doe mee! Je lacht je ballen uit je broek als je mij mee ziet doen. Aerobics in de ochtend op het strand, beachvolleybal, dansles en ik sluit de dag af met yoga. Ik heb het nog druk! Hahaha…

En bijkomend voordeel: ik versta niets van het Italiaans! Ik kan me dus gemakkelijk afsluiten voor het gepraat en val heerlijk in slaap in het zonnetje of kan ongestoord mijn boek lezen. Ik laat het allemaal los en ik geniet! ME time started!!!

Wat zijn jouw interne stemmetjes en hoe ga jij er mee om? Mijn tip: leer ze te omarmen en om te denken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo footer

Volg Mei An

Contactgegevens

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

nobco
Winkelwagen