Uit balans? 4 stappen naar balans

Uit balansTja, dan gebeurt er wat onverwachts. Op je werk, in je relatie of in je vriendschap. Iets wat je niet zag aankomen. Het raakt je. Je raakt uit balans. Je wordt boos, emotioneel, onzeker of enorm geïrriteerd. Een emotie die niet lekker aanvoelt en je alles behalve blij maakt. En nu?!

Een vaak voorkomende coach-vraag die voorbij komt en zo ook bij mij persoonlijk speelt. Belangrijk is om alles op een rijtje te zetten.

Blijf heel dicht bij jezelf. Juist door die emotie – groot of klein – en het effect op jou, mag de aandacht krijgen. Het is een teken dat er iets is. Los van wat anderen er van vinden.

Wat nu?

Vier stappen om weer meer in balans te komen.

 1. Ga eerst de feiten na. Wat is er daadwerkelijk gebeurd wat je zo raakt?
 2. Wat voor gevoel heeft het bij jou losgemaakt? En neem je gevoel serieus. Ookal kunnen de feiten klein zijn. Bij jou raakt het een gevoelige snaar.
 3. Wat voor indruk heb je hier aan over gehouden? Welke conclusie trek jij hieruit? Wat betekend dit voor jou?
 4. Het is gebeurd. Dat kun je helaas niet meer omdraaien. Maar met wat je nu weet: wat wil jij? Dus eigenlijk stel je de vraag: ‘wat wil ik?’ Los van wat anderen van je vinden en/of verwachten.

Wat wil IK eigenlijk?

Lukt het niet alleen, dan kun je altijd iemand vragen om hulp hierbij. Belangrijk is dat hij/zij je geen adviezen geeft. Wanneer je dit helder hebt voor jezelf, dan kun je altijd het gesprek aangaan – open en eerlijk. Of bepalen wat je er vervolgens mee wilt doen. Blijf denken in kleine stapjes. First things first. Begin bij het belangrijkste.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo footer

Volg Mei An

Contactgegevens

 • info@meian.nl

 • 06-39669623

 • Amsteldijk Zuid 87a

  1186 VG Amstelveen

 • info@meian.nl

 • 06-39669623

 • Amsteldijk Zuid 87a

  1186 VG Amstelveen

nobco
Winkelwagen