LEAN

Wil jij of jouw organisatie elke dag slimmer, beter, efficiënter, effectiever en bovenal leuker werken? Wil jij één van de voorvechters zijn van jouw organisatie voor continu verbeterende processen maar weet je niet wat je precies moet doen om dit te bereiken?

Meld je dan aan voor de 5-daagse interactieve en intensieve training Green Belt in Lean.

blad groen

De Lean Green Belt training is opgebouwd vanuit de 3 pijlers van het Lean Systeem: Process, Purpose People.

 1. Purpose: focus op het vergroten van de effectiviteit
 2. Process: focus op het vergroten van de efficiëntie
 3. People: focus op de cultuur van continu verbeteren

De training leert je om processen drastisch te veranderen, zodat alleen de waardevolle onderdelen overblijven. Dat is ‘lean’: verspillingen worden weggenomen zodat alleen dat van waarde overblijft. Aan het einde van de training heb je geleerd om continu verbeteren onderdeel te maken van je dagelijkse werk én je manier van denken.

Als ‘beleaner’ neem ik je mee in de Lean wereld. Je gaat Lean zelf ervaren en krijgt inzicht in wat het echt oplevert. Dit is gegarandeerd een energieke Lean training!

green belt lean

De Lean Green Belt Training past bij jou als je:

 • beschikt over ambitie en verantwoordelijkheidsgevoel

 • waarde voor de klant wil realiseren

 • efficiënter en effectiever wil werken

 • grip wil krijgen op resultaten

 • niet bang bent voor veranderingen

 • wil weten hoe je je collega’s enthousiasmeert om te verbeteren.

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

Dag 1: Basis Lean

Tijdens dag 1 gaan we met de basis van Lean aan de slag; onder andere met het lean systeem en de lean principes. Klantwaarde en Waardestroom krijgen hier extra aandacht. Wie is de klant? En wat is Klantwaarde? En welke stappen doorlopen wij om dat te bereiken? Tijdens deze dag zul je aan de hand van een simulatie Lean zelf in de praktijk ervaren.

Dag 2: Process - Structureel Verbeteren

Vanaf dag 2 is ‘de dagstart’ een vast onderdeel van de training. Op deze dag leer je procesgericht werken. Je leert hoe je een waardestroom maakt en hoe flow & pull in de praktijk werkt. Daarnaast leer je op een gestructureerde manier problemen oplossen door de oorzaak van het probleem weg te nemen. Dit doen we met behulp van de 6 stappen en technieken van Kaizen.

Dag 3: Purpose – Doelgericht excelleren

Op deze dag gaan we met strategie executie, prestatiemanagement en visual management aan de slag. Hoe zorg je ervoor dat de missie en visie van het bedrijf goed op het dagelijkse werk aansluiten? En hoe krijg je mensen daarin mee en zorg je dat de neuzen dezelfde kant op staan? Tijdens deze dag behandelen we de onderwerpen ‘Spreken met impact’ en ‘beïnvloeding’.

Dag 4: People – Impact maken

Op deze dag maken we een uitstapje naar de vaardigheden die nodig zijn om Lean te laten slagen. Hoe zorg je ervoor dat je mensen in de organisatie meekrijgt in de verandering? Hoe krijg je de hele organisatie enthousiast en hoe zorg je dat ze meedoen met het continu verbeteren. Onderwerpen als a3 catchball, lean transformatie, verandermanagement, KATA en KATA coaching komen hier aan bod. Op deze dag worden tevens de grote hoeveelheden Lean-termen samengebracht

Dag 5: Magie - transformatie

Na een break is het tijd voor een terugblik. Aan de hand van een pitch laat je hier als deelnemer zien wat je geleerd hebt en hoe je het hebt toegepast. Tevens worden er op deze dag mogelijke vragen beantwoord, onderdelen indien nodig herhaald en ervaringen onderling met elkaar gedeeld. Maar deze dag is vooral om jouw te project te verzilveren en je nieuwe status – beleaner - voor jouw organisatie te vieren. De precieze invulling van de dag wordt aan de wensen en behoeften van de trainingsgroep aangepast. Een ding is zeker: we maken er een mooi feestje van!

Online leerplatform

Het online leerplatform LCG Connector bestaat uit: theorie, filmpjes, templates, opdrachten waarover de deelnemers 1 jaar toegang toe blijven houden. Dit is de basis voor het Lean denken bij de deelnemers. De e-learning sluit aan bij de praktijk van alledag en met de videocolleges wordt een duidelijke uitleg van de verschillende Lean begrippen geboden. De cases en bijbehorende toetsvragen zorgen dat je de stof écht begrijpt. De e-learning is individueel en locatie onafhankelijk gevolgd. Dit gebeurt voorafgaand aan de klassikale trainingsblokken en wordt afgesloten met een examen.

Boosterdagen

Deze training bestaat uit 5 dagen training. Je leert de verschillende instrumenten toepassen en werkt aan je vaardigheden die nodig zijn om de verandering te ondersteunen en anderen mee te krijgen als green belt in lean.

Tussen iedere trainingsdag zijn er zogenaamde ‘boostermomenten’, vier in totaal. Dit is ongeveer 10 minuten coaching pp om je die extra boost te geven tussen de trainingsdagen.

De training vindt plaats op een externe locatie en de maximale groepsgrootte is 14 personen. Bij meer dan 8 deelnemers zijn er twee trainers aanwezig, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Om het geleerde echt goed op je in te laten werken, zijn de dagdelen over meerdere weken verspreid. Zo kun je er echt goed mee aan de slag. Na iedere trainingsdag vindt er ook reflectie plaats.

lcs

Deze Lean Green Belt training is geaccrediteerd door het Lean Competency System van Cardiff University en is dus internationaal erkend gecertificeerd door het Lean Competency System (LCS) van de Cardiff University www.leancompetency.org.

Extra informatie

Totale investering: € 2575,- excl. BTW

Dit is incl. e-learning (1 jaar toegang), 5 trainingsdagen, 4 coachmomenten van 1,5 uur, theorie- en praktijkcertificering, lunch & catering op de trainingsdagen.

Wat anderen zeggen over de Lean training

Enkele kernwoorden die ik regelmatig terugkrijg in mijn beoordelingen zijn: humor, energie, interactiviteit, bevlogenheid, kundigheid, ervaring en deskundigheid. Klinkt goed, toch?

luc

Luc Severijnen

Bestuurder Woonstichting thuis

"Mei An heeft diverse incompany Green Belt-trainingen verzorgd, meerdere mensen gecoacht en actief meegedacht op welke manier wij onze lean reis nog beter zouden kunnen vormgeven. Het enthousiasme voor het continu verbeteren en de sociale vaardigheden (luisteren, niet te snel oordelen/invullen, omgaan met feedback etc) die daarbij nodig zijn, zijn enorm toegenomen. In onze organisatie is het gelukkig mainstream geworden dat problemen worden gezien als verbeterkans en niet leiden tot elkaar beschuldigen."

ton vissers

Ton Vissers

Regiomanager Baarn & Amersfoort bij Silverein

"Mei An is een zeer deskundige spontane trainer met een tomeloze energie. In mijn greenbelt heb ik me geen seconde verveelt maar alleen geabsorbeerd en uiteraard actief deelgenomen. Mei An brengt haar enthousiasme naturel over naar de cursisten waarbij dit enthousiasme ook overslaat. Kortom een aanrader met een enthousiaste docent."

theo

Theo Gerritsen

Teamleider Informatisering bij gemeente Epe

"Mei An heeft diepgaande kennis van en ervaring met Lean. Ze daagt je uit tijdens de training om oude gewoonten los te laten en op je werk een 'Lean' bril op te zetten. Dat doet ze op een inspirerende manier. Ze weet ook goed te doseren, voelt aan wanneer er een energizer nodig is en wanneer er vaart gemaakt kan worden. En dat met een gezonde dosis humor. Ik kan Mei An iedereen aanbevelen."

cindy

Cindy van Liempd

Risk and Control Officer bij BlackRock

"Op een professionele, energieke, enthousiaste wijze neemt ze de hele groep mee in de Lean wereld. Inhoudelijk is de training een goede balans tussen theorie en praktijk, met leuke voorbeelden waar werkelijk iedereen mee aan de slag kan. Voor iedereen een aanrader!"

pascale

Pascale Smetsers

Klantenadviseur bij Woonstichting thuis

"Heel erg bedankt voor de inspirerende lessen en de ondersteuning bij het behalen van mijn green belt. Met jullie enthousiasme en positieve benadering was elke les een bijzonder leermoment."

Data najaar 2024

Data live trainingsdagen:

 • maandag 23 september 2024
 • maandag 21 oktober 2024
 • maandag 18 november 2024
 • maandag 16 december 2024
 • maandag 20 januari 2025

Locatie: Amsteldijk zuid 87A in Amstelveen
Tijd: 9.30 tot 17.30 uur

Data boostermomenten:

 • dinsdag 8 oktober 2024
 • maandag 11 november 2024
 • dinsdag 3 december 2024
 • maandag 6 januari 2025

Locatie: digitaal
Tijd: 9.00 tot 10.30 uur

Data voorjaar 2025

Data live trainingsdagen:

 • donderdag 9 januari 2025
 • maandag 3 februari 2025
 • maandag 3 maart 2025
 • maandag 31 maart 2025
 • maandag 12 mei 2025

Locatie: Amsteldijk zuid 87A in Amstelveen
Tijd: 9.30 tot 17.30 uur

Data boostermomenten:

 • donderdag 23 januari 2025
 • maandag 24 februari 2025
 • maandag 7 maart 2025
 • donderdag 17 april 2025

Locatie: digitaal
Tijd: 9.00 tot 10.30 uur

logo footer

Volg Mei An

Contactgegevens

 • info@meian.nl

 • 06-39669623

 • Amsteldijk Zuid 87a

  1186 VG Amstelveen

 • info@meian.nl

 • 06-39669623

 • Amsteldijk Zuid 87a

  1186 VG Amstelveen

nobco
Winkelwagen