Coachend leiderschap

De meest energieke, inspirerende training voor leidinggevenden die het beste uit zichzelf en hun medewerkers willen halen.

blad groen

"Om leiding te geven aan anderen, moet je eerst leiding leren geven aan jezelf."

- managementgoeroe Peter Drucker

In de training coachend leiderschap leer je in 6 dagen situationeel leiding te geven. Inspelen op datgene wat het team, de medewerker en de organisatie nodig heeft, zonder jezelf te verliezen. Dit is een stijl die inspireert en uitnodigt om een bijdrage te leveren aan de doelen van de organisatie, in plaats van opdrachten en taken uit te delen.

Als leider geef jij het team richting en daag je hen uit op een coachende en positieve manier. Kernelementen hierin zijn luisteren, vrijheid en feedback geven. Door deze manier van leiderschap krijgt de medewerker vertrouwen, hiermee groeit hun zelfsturing en gevoel voor verantwoordelijkheid.

coachend leiderschap

Waarom coachend leiderschap?

Organisaties en vooral medewerkers hebben steeds meer behoefte aan leidinggevenden met coachende eigenschappen. Leidinggevenden die zichtbaar zijn op de werkvloer, betrokken zijn en een goede omgeving creëren waarin medewerkers blij en succesvol functioneren.

Tijdens de training coachend leiderschap ontdek je als deelnemer jouw eigen stijl als leider en leer je deze te optimaliseren. Op die manier kun je jouw medewerkers en dus jouw team optimaal ondersteunen en inspireren.

De opleiding begint met jou als persoon. Jij bent ten slotte het instrument als situationeel leider. Vanuit daar gaan we aan de slag met ‘de baas, manager, leider, coach én inspirator in jou’. Je leert coachende vaardigheden en jouw medewerkers in hun kracht te zetten door hun talent te benutten. Dit heeft een positief effect op de werksfeer, de werkdruk en op het behalen van de doelstellingen. Na afloop van de training ben je niet alleen een goede leidinggevende, maar ook coach en inspirator!

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

Dag 1: Focus - IK

Krijg allereerst een goed inzicht in wie je bent en wil zijn als leidinggevende. We starten hier door naar je einddoel te kijken: wat is mijn persoonlijke doelstelling? Daarnaast wordt aandacht besteed aan de plek van de leidinggevende, de verschillende rollen die je als leidinggevende hebt en de valkuilen.

Dag 2: Coachende vaardigheden

Eén van de belangrijkste vaardigheden als leidinggevende is het stellen van de juiste vragen en feedback. Hier gaan we samen mee aan de slag. Je leert alle fijne kneepjes en brengt deze gelijk in de middag in de praktijk met behulp van een trainingsacteur.

Dag 3: KATA - Doelgericht verbeteren & coachen

Leer doelgericht verbeteren, leren en daarop coachen met de KATA-techniek. Tijdens deze dag wordt de fijne techniek toegelicht, aangeleerd en heel veel geoefend.

Dag 4: Team focus

Nu je weet wie jij bent, is het nu tijd om naar de dynamiek binnen jouw team te kijken. Waar moet je op letten? En hoe kun je jouw team effectief begeleiden en ondersteunen? Hoe kan je van jouw team een echt team maken aan de hand van jouw leiderschap?

Dag 5: In beweging

Op dag 5 ga je mensen in beweging krijgen. Je leert hoe je mensen – vooral communicatief – zover krijgt dat ze je volgen, actie ondernemen, zaken voortaan laten of juist nooit meer vergeten.

Dag 6: Terugkomdag

Op deze dag kijken we terug op datgene wat we hebben geleerd. Reflectie is ten slotte enorm belangrijk hierbij.

Extra informatie

Deze training bestaat uit 5 dagen training en 1 terugkomdag.
Het is voor maximaal 12 personen en vindt op een externe trainingslocatie plaats.

Bij meer dan 8 deelnemers zijn er 2 trainers aanwezig.
Er is dus altijd voldoende persoonlijke aandacht.

Tussen de verschillende dagdelen zit een aantal weken, zodat je de lesstof even op je in kan laten werken.
Je er echt even mee aan de slag kunt gaan. Na iedere training dag vindt er een reflectie plaats.

Investering: €3.085,- excl. BTW per persoon. 

Matthijs Hulschebosch

Matthijs Hulsbosch

Manager Vastgoed - Woonstichting thuis

"Ik kan deze training enorm aanbevelen. Je leert jezelf, je kwaliteiten en valkuilen weer beter begrijpen en gaat actief aan de slag om je bewustzijn en handelingsperspectief op deze thema's te vergroten. Mei An Phoa weet met haar aanstekelijke energie je te prikkelen, inspireren en aan te zetten tot zelfreflectie. Doe jezelf en je organisatie een cadeau en schrijf je in!"

nazli

Nazli Esen

Adviseur Strategie - lerende organisatie bij Woonstichting 'thuis

"Al 2 jaar nu coacht Mei An mij en mijn collega’s. We hebben 1 op 1 coachings, teamcoachings en ik heb ook de Green Belt training en Coachend Leiderschap training bij haar gevolgd. De manier waarop Mandy coacht, voelt heel natuurlijk. Door haar oprechte en rustgevende aanpak, leer je op een fijne manier jezelf beter kennen. Dit inzicht zorgt er vervolgens voor dat je dingen op een andere betere manier aanpakt. Zij geeft je niet het antwoord maar zorgt met haar nieuwsgierige vragen dat je zelf tot antwoorden komt. Daarnaast heeft ze mooie praktijkvoorbeelden die ze met je deelt en waar je ook weer van leert. Mandy haalt het beste in je naar boven. Ze benadert dingen positief en inspireert om dat ook te doen. Zeker een aanrader als coach!"

Data

Najaar reeks 2024:

16 september 2024, 14 oktober 2024, 11 november 2024, 9 december 2024, 27 januari 2025, 14 april 2025 (dagdeel)

De dagen vinden plaats aan de Amsteldijk Zuid 87A te Amstelveen. Parkeren is hier gratis.

Behoefte aan (leidinggevenden met) coachende vaardigheden?

Hebben jullie interesse in deze training bij jouw organisatie?
Vraag een offerte aan.

logo footer

Volg Mei An

Contactgegevens

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

  • info@meian.nl

  • 06-39669623

  • Amsteldijk Zuid 87a

    1186 VG Amstelveen

nobco
Winkelwagen